Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено порядок проведення всеукраїнської оцінки земель с/г призначення

31 січня 2018, 11:00
1171
0
Автор:
Реклама

Запропоновано врегулювати порядок дій органів виконавчої влади в частині організації проведення робіт з оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Документ розроблено з метою забезпечення практичної реалізації Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та з метою організаційного забезпечення оновлення застарілих даних такої оцінки.

Оцінка включатиме підготовчі роботи, грунтові обстеження (у разі потреби), камеральні роботи та складання за результатами її проведення технічної документації.

Передбачено, що розрахунки при проведенні оцінки на тимчасово окупованій території та на території окремих районів, міст, селищ і сіл, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, здійснюються за наявними початковими даними.

Технічна документація складається в паперовому і електронному вигляді та підлягає обов'язковій державній експертизі, яка проводиться Держгеокадастром. Потім технічна документація направляється до Мінагрополітики на затвердження. Якщо документацію не затверджено протягом трьох місяців, вона вважається затвердженою.

Також проектом запропоновано зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру у частині вдосконалення структури і змісту електронного документу для забезпечення наповнення кадастру відомостями про нормативну грошову оцінку земель (крім земель населених пунктів).

Крім того, пропонується удосконалити Порядок здійснення природно-сільськогосподарського, еколого-економічного, протиерозійного та інших видів районування (зонування) земель.

Відповідний проект постанови Кабміну «Про проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» оприлюднено Мінагрополітики для громадського обговорення.

Нагадаємо, у 2018 році за рахунок коштів Держбюджету одночасно на всій території країни буде проведено загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини