Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Житлові сертифікати: Нотаріальна палата підготувала інформаційний лист щодо змін, внесених Законом № 3588-IX

Реклама

15 квітня 2024 року набрав чинності Закон № 3588-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із забороною відчуження об'єктів нерухомого майна, придбаних (у тому числі проінвестованих/профінансованих) з використанням житлового сертифіката на придбання об'єкта житлової нерухомості» (детальніше).

Комісія Нотаріальної палати з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності підготувала інформаційний лист щодо змін, внесених Законом № 3588-IX.

У листі розглянуто питання щодо:

1) змін до Закону "Про нотаріат" в частині звільнення нотаріуса від обов'язку дотримання нотаріальної таємниці;

2) змін до законів у частині накладення та зняття заборони відчуження нерухомого майна;

3) особливостей іпотеки на об'єкт житлової нерухомості (у тому числі той, що буде споруджений у майбутньому), земельну ділянку, на якій розташовано такий об'єкт, які придбаваються або інвестування/фінансування будівництва яких здійснюється з використанням житлового сертифіката на придбання об'єкта житлової нерухомості та за рахунок кредиту, на які накладено заборону відчуження;

4) змін до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень";

5) визначення поняття об'єкта житлової нерухомості та використання житлового сертифіката на придбання разом з об'єктом житлової нерухомості земельної ділянки, на якій такий об'єкт розташовано, а також частки у праві власності на таке майно;

6) приведення у відповідність до Закону № 3588-IX підзаконних нормативно-правових актів.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть LIGA360 LEGAL SOLUTION. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Юрист? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини