Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2018 році проведуть всеукраїнське оцінювання с/г земель

2 січня 2018, 16:07
1792
0
Автор:
Реклама

У 2018 році за рахунок коштів Держбюджету одночасно на всій території країни буде проведено загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

Рішення про проведення оцінки повинен ухвалити Кабінет Міністрів. Також Уряд затвердить порядок її проведення. Зауважимо, що наразі ще діє порядок нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затверджений Мінагрополітики.

Так, технічну документацію за загальнонаціональною нормативною грошовою оцінкою с/г земель затверджує центральний орган виконавчої влади, який формує державну політику у сфері земельних відносин. Якщо документацію не затверджено впродовж трьох місяців, її вважають затвердженою.

Технічну документацію щодо бонітування ґрунтів, економічної оцінки земель і нормативної грошової оцінки земельних ділянок у місячний строк з дня її отримання розглядає відповідна сільська, селищна, міська рада, яка ухвалює рішення про її затвердження або відмову в затвердженні. Останнє можливо тільки в разі невідповідності документації вимогам законодавства. Якщо рішення не ухвалено в місячний строк із дня отримання документації, її вважають затвердженою.

Витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку ділянки видає центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок застосовують у строки, встановлені відповідно до п. 271.2 ст. 271 Податкового кодексу з урахуванням вимог щодо затвердження оцінки без ухвалення рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. Це передбачено ч. 11 Прикінцевих положень Закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Нагадаємо, що мораторій на продаж землі діє до 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини