Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють техрегламенти енергетичного маркування пилососів і сушильних машин

14 грудня 2017, 15:08
956
0
Автор:
Реклама

Пилососи, що працюють від електромережі (у тому числі гібридні пилососи і пилососи з водним фільтром), та побутові барабанні сушильні машини вітчизняного й іноземного виробництва повинні реалізовуватися разом з енергетичними етикетками європейського зразку, які містять інформацію про клас енергетичної ефективності.

Така вимога не поширюється на:

- пилососи для вологого прибирання, пилососи для вологого і сухого прибирання, пилососи, що живляться від акумуляторних батарей, пилососи-роботи, промислові або стаціонарні пилососи;

- натирачі підлоги;

- пилососи для роботи на відкритому повітрі;

- побутові комбіновані прально-сушильні машини;

- побутові віджимні центрифуги.

Надання енергетичної етикетки забезпечує постачальник. На етикетці, зокрема, зазначаються клас енергоефективності, найменування або торговельна марка постачальника, середній річний обсяг енергоспоживання й інша інформація, передбачена Технічним регламентом.

Також встановлено вимоги щодо забезпечення кінцевого споживача інформацією про клас енергоефективності, якщо реалізація пилососа та сушильної машини для продажу, в прокат або лізинг виконується за поштовими замовленнями, каталогами і через Інтернет.

Відповідний Технічний регламент енергетичного маркування побутових барабанних сушильних машин затверджено постановою Кабміну від 31 травня 2017 року № 380, яка набрала чинності сьогодні, 14 грудня.

Технічний регламент енергетичного маркування пилососів затверджено постановою Каміна від 31 травня 2017 року № 381, яка також набрала чинності сьогодні, 14 грудня.

Пилососи і сушильні машини, які були введені в обіг до набрання чинності цими постановами і не відповідають усім або окремим вимогам Техрегламентів, можуть бути надані на ринку протягом 6 місяців з дати набрання чинності цими постановами.

Нагадаємо, аналогічні вимоги встановлено для реалізації телевізорів і кондиціонерів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини