Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд зробив крок до вдосконалення аукціонної моделі продажу «зеленої» електроенергії

Реклама

Уряд схвалив постанову, що удосконалює аукціонну модель продажу «зеленої» електроенергії.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні 1 березня.

Зазначається, що це ще один важливий крок на шляху до стимулювання виробництва «зеленої» енергії, ініційований Міненергетики.

Передбачено, що для переможців аукціонів з розподілу квот підтримки відновлюваної енергетики замість фіксованого тарифу запроваджується механізм контрактів на різницю - це світовий стандарт стимулювання будівництва нових об'єктів відновлюваної енергетики.

Згідно з постановою для інвесторів у ВДЕ спрощуються умови участі в аукціонах. Тепер наявність земельної ділянки та технічних умов на приєднання не буде обов'язковою умовою під час подання заявок.

Також додається гнучкість - можливість проводити аукціони разом із установками зберігання енергії на визначених земельних ділянках або спорудах. Термін дії договору, укладеного переможцем аукціону із гарантованим покупцем, скорочується із завищених 20 років до прийнятного європейського показника в 12 років.

За повідомленням Урядового порталу

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Помилки в господарських договорах: вирішення спорів, актуальна судова практика

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини