Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

25 листопада 2022, 16:46
1028
0
Реклама

1. Закон щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок с/г призначення офіційно опубліковано

18 листопада 2022 року в газеті "Голос України" офіційно опубліковано Закон № 2698-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель".

Детальніше

2. Закон щодо захисту фінансової системи України від дій держави, що здійснює збройну агресію проти України, набрав чинності

19 листопада набрав чинності Закон № 2736-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту фінансової системи України від дій держави, що здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства України до окремих стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) і вимог Директиви ЄС 2018/843".

Детальніше

3. Чи потрібно нотаріально посвідчувати договір найму житла: роз'яснення Мін'юсту

Фахівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) роз'яснили, що найм (оренда) житла регулюється главою 59 Цивільного кодексу України.

Детальніше

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

4. Визнано неконституційним окремий припис ст. 37 Закону „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень“: рішення КСУ

Відповідним Рішенням № 9-р(ІІ)/2022 КСУ оспорюваний припис Закону визнав таким, що не відповідає Конституції України.

Детальніше

5. Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

23 листопада Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму

Детальніше

Читайте також: Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

6. ЄС визнаватиме українські електронні підписи: постанова Кабміну набула чинності

Відповідний Порядок проведення експериментального проекту щодо взаємного визнання електронних довірчих послуг між Україною та Європейським Союзом затверджено постановою Кабміну № 1311 від 22 листопада 2022 року, яка набула чинності сьогодні, 25 листопада.

Детальніше

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

7. Набув чинності Закон, що передбачає добровільну відмову бізнесу від спрощеної системи оподаткування

24 листопада набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу» № 2719-IX від 03.11.2022.

Детальніше

8. Президент підписав Закон про Держбюджет на 2023 рік

Президент підписав Закон про Державний бюджет України на 2023 рік (законопроєкт №8000), який Верховна Рада ухвалила 3 листопада

Детальніше

9. КГС ВС висловився щодо особливостей поновлення договору оренди землі

Відповідну постанову Верховного Суду у справі № 926/2720/21 прийнято 21 вересня 2022 року

Детальніше

10. Метрики та KPI юридичної компанії: управління через цифру

Керівники юридичних компаній багато розмірковують як виміряти роботу своєї команди. Тож у цій статті не буде вступу про необхідність проведення оцифровування юридичної компанії. А відразу перейдемо до суті.

Детальніше

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини