Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

23 листопада 2022, 13:46
527
0
Реклама

23 листопада Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму. Про це повідомило Liga.net.

"Європарламент рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, вчинені рф та її поплічниками для досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, і визнає росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує терористичні методи", - йдеться в тексті резолюції.

Це зроблено "у спробі підготувати ґрунт для притягнення президента путіна та його уряду до відповідальності за військові злочини перед міжнародним трибуналом", йдеться у пресрелізі, який передував голосуванню.

Президент Зеленський привітав рішення Європарламенту: "Росію необхідно ізолювати на всіх рівнях і притягнути до відповідальності, щоб покласти край її багаторічній політиці тероризму в Україні та світі".

Deutsche Welle пише, що ця резолюція начебто "не матиме юридичних наслідків", у тому числі й тому, що Європарламент "має обмежений вплив на питання зовнішньої політики ЄС".

За словами єврокомісарки із внутрішніх справ Ілви Йоханссон, зараз у ЄС немає правової бази для визнання третьої країни державою-спонсором тероризму.

Посол України в ЄС Всеволод Ченцов, реагуючи на це, сказав у жовтні, що офіційний Київ "не сприймає аргументи, що подібної практики чи законодавства не існує; потрібно… створити для цього відповідну основу".

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Євродепутати схвалили угоду ЄС про спрощення автоперевезень з Україною

Президент затвердив Угоду про "транспортний безвіз" з ЄС

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС: що це означає?

Вступ України до ЄС: переваги для громадян та бізнесу

Що дасть Україні статус кандидата у члени ЄС?

Європейський Союз скасував мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини