Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

FATF підтвердила призупинення членства рф, але не внесла її до чорного списку

Реклама

Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) підтвердила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що Мінфін та Державна служба фінансового моніторингу України вітають рішення FATF щодо підтримки призупинення членства росії на пленарному засіданні минулого тижня в Парижі.

Однак, незважаючи на численні докази порушень росією стандартів і рекомендацій FATF після призупинення, державам-членам FATF не вдалося досягти консенсусу для включення росії до чорного списку.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року членство росії у FATF було призупинено.

Також раніше Мінфін закликав FATF внести рф до чорного списку.

"З моменту призупинення росія укріпила військові та фінансові зв'язки з Північною Кореєю та Іраном, які перебувають у чорному списку. росія постачала нафту Північній Кореї - яка перебуває під санкціями ООН - в обмін на військову підтримку, і запускала північнокорейські балістичні ракети на українські міста. Нещодавно Північна Корея надіслала свої війська в росію для підтримки її вторгнення в Україну. Аналогічно, росія закупила балістичні ракети в Ірану та зміцнила банківське й фінансове співробітництво між обома країнами. росія загрожує безпеці та цілісності світової економіки, дозволяючи таким державам, як Північна Корея та Іран, обхідний шлях для доступу до міжнародної фінансової системи та її дестабілізації", - зазначили в міністерстві.

FATF закликала країни бути пильними щодо поточних та нових ризиків, які росія створює для безпеки та цілісності глобальної фінансової системи.

В Мінфіні підкреслили, що країни не повинні чекати на лідерство глобальних організацій: багато урядів мають власні списки юрисдикцій високого ризику, які можуть використовувати для захисту своїх економік від фінансових злочинів та зростаючої злочинної діяльності росії.

Читайте також: В LIGA360 з'явилася нова функція для аналізу тендерів

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини