Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін закликає FATF внести рф до чорного списку

Реклама

Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу України закликають Групу з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) внести росію до чорного списку та оприлюднити розширену заяву щодо того, які ризики рф створює для світової фінансової системи, під час пленарних засідань у Парижі 23-27 жовтня. Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

Зазначається, що з останнього пленарного засідання, росія значно збільшила кількість порушень стандартів FATF.

"Серед них - відверте визнання путіним того, що російська держава повністю фінансувала ПВК “Вагнер” на суму 1 млрд доларів США, а також посилення співпраці росії з країнами, що перебувають під санкціями ООН і внесені до чорного списку FATF - Іраном і Північною Кореєю. Торгівля зброєю між цими країнами збільшується, що є прямим порушенням санкцій ООН і стандартів FATF. росія також не змогла запобігти використанню своїх криптовалютних бірж для переказу коштів, пов'язаних з терористичними та злочинними організаціями", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в останні місяці росія активізувала спроби шантажу країн-членів FATF з метою залучити їх на свій бік.

Зазначається, що у лютому FATF прийняла рішення про призупинення членства росії, визнавши, що її дії суперечать основним принципам організації.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: АРМА відкрило доступ до Реєстру арештованих активів

АРМА приєдналося до платформи Європолу для розшуку активів за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини