Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Кабмин разрешил отменять бронирование для предприятий: постановление вступило в силу

24 октября вступило в силу постановление от 22 октября 2024 г. N 1204, которым Кабмин внес изменения в Критерии и порядок, по которым осуществляется определение предприятий, учреждений и организаций, которые являются критически важными для функционирования экономики и обеспечения жизнедеятельности населения в особый период, а также критически важными для обеспечения потребностей Вооруженных Сил, других военных формирований в особый период.

Детальніше

2. Ситуація з МСЕК і зловживанням посадовцями для отримання інвалідності: які рішення ухвалила РНБО

22 жовтня Президент Указом № 732/2024 (набере чинності з дня опублікування) увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів".

Детальніше

3. Змінено вимоги до скарг суддів на адвокатів: РАУ ухвалила рішення

До судових рішень, ухвал, окремих ухвал або постанов, які подають судді до КДКА на дії адвокатів, не застосовуються вимоги, встановлені до заяви (скарги) щодо неналежної поведінки адвоката.

Детальніше

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію. 

4. Опубліковано для публічного обговорення проєкт нового Порядку перевірок Держпраці

СПО профспілок пропонує до публічного обговорення проєкт постанови Кабміну “Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303

Детальніше

5. Кабмін затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням серед МСЕК

Медико-соціальні експертні комісії в тому вигляді, як вони існують, будуть ліквідовані вже цього року.

Детальніше

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.  

6. Змінено декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

З метою приведення у відповідність до національного класифікатора НК 018:2023 «Класифікатор будівель і споруд», затвердженого наказом Мінекономіки від 16.05.2023 № 3573, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація) наказом Мінфіну від 09.09.2024 № 431 «Про внесення змін до додатків до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» до додатків 1 та 2 до Декларації внесено зміни.

Детальніше

7. Проникнення до житла без попередньої санкції суду: що є невідкладним випадком у розумінні ВС

Слідчий, дізнавач, прокурор мають право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи в невідкладних випадках, зокрема з метою врятування матеріальних об'єктів (майна), що потенційно можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні, від прогнозованого знищення, втрати.

Детальніше

8. Закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду набрав чинності

24 жовтня набрав чинності Закон № 3909-IX «Про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього» (президентський законопроєкт № 0285).

Детальніше

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість у сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

9. Розширено повноваження Державної податкової служби

22 жовтня 2024 року набула чинності постанова Кабміну № 1185, якою внесено зміни до Положення про Державну податкову службу України.

Детальніше

10. З 21 листопада діятиме оновлений Порядок блокування реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування

18 жовтня Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Детальніше

Читайте також: Ліквідація ТОВ: алгоритм дій, проблемні питання, рекомендації

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини