Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 21 листопада діятиме оновлений Порядок блокування реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області інформують, що 18 жовтня Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зазначається, що ці зміни впроваджуються для реалізації положень Закону № 3706-ІХ щодо особливостей експорту товарів під час воєнного стану.

Нові норми передбачають безумовну реєстрацію ПН/РК на експортні операції із застосуванням режиму експортного забезпечення та уточнюють механізм автоматизованого моніторингу.

Відповідна урядова постанова від 18 жовтня 2024 року № 1187, опублікована 22 жовтня, набере чинності через 30 днів з дня опублікування (з 21 листопада). Проте ці зміни не будуть реалізовані до впровадження режиму експортного забезпечення, наголосили податківці.

Також фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області нагадали, що з 1 жовтня 2024 року діють нові форми ПН, РК та декларації з ПДВ, адаптовані до нових правил експорту.

Хочете отримати ще більше аналітичних матеріалів за цією темою? Вони постійно доповнюються у новій LIGA360. Дізнайтесь більше переваг, замовивши персональну презентацію менеджера.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини