Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скоро в Україні запрацює система еАкциз для контролю обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Реклама

Скоро в Україні запрацює система еАкциз, яка повністю візьме під контроль обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Про це повідомила пресслужба Мінцифри, зазначивши, що Кабмін ухвалив нормативно-правові акти про порядок функціонування системи.

"Це захистить українців від підробок. еАкциз замінить традиційні паперові акцизні марки на електронні з унікальними кодами, що дозволить людям сканувати продукцію за допомогою застосунку Дія, перевіряти легальність і походження товару та надсилати скарги в разі порушень", - пояснили в міністерстві. 

Ухвалені Урядом документи регулюють:

  • функціонування системи еАкциз;

  • роботу з бізнесом і державними органами;

  • взаємодію з іншими реєстрами;

  • витяги з системи;

  • відстеження підакцизних товарів, зокрема завдяки складанню акцизного електронного документа (АЕД) та унікального групового ідентифікатора (УГІ).

Також зазначається, що еАкциз дозволить бізнесу отримувати акцизні марки без бюрократії та візитів до податкової служби.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Читайте також:

Чому Due Diligence є важливим етапом угоди?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини