Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні відбулися перші аукціони у межах "Земельного банку"

Реклама

У реалізацію положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності» від 27 липня 2023 року №3272-IX на платформі «Prozorro.Продажі» відбулися перші онлайн-аукціони із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомили у Комітеті ВР з питань аграрної та земельної політики, передає пресслужба Апарату ВР.

Так, за даними Фонду державного майна України, 1 жовтня 2024 року в системі «Прозорро.Продажі» відбулися перші 16 онлайн-аукціонів з суборенди державних сільськогосподарських земель в межах проєкту «Земельний банк». За підсумками перших аукціонів, загальна сума переможних ставок перевищила 35 мільйонів гривень.

"Перші лоти - 16 земельних ділянок у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів. За них змагалися 94 учасники - як фермерські господарства, так і агрохолдинги, зареєстровані на Вінниччині. Така конкуренція підвищила загальну вартість суборенди державних земель у понад 8 разів порівняно зі стартовими цінами, що свідчить про значний інтерес з боку аграріїв. Середня вартість суборенди становила 33 тис. грн за гектар", - розповіли в Комітеті.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Читайте також:

ФДМУ створив Державний земельний банк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини