Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ створив Державний земельний банк

Реклама

Фонд державного майна України завершив процес корпоратизації ДП "Фонд аграрних інвестицій", створивши на його основі ТОВ "Державний земельний банк". Про це повідомила пресслужба Фонду, вказавши, що це перший державний оператор земель сільськогосподарського призначення.

Зазначається, що це фінальний етап у реалізації проєкту "Земельний банк" перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

"Ми пройшли значний шлях з реформування ринку державних земель. Від нормативно-правових змін і створення першого оператора "Земельного банку" до перереєстрації першого пулу земель і корпоратизації підприємства. Це унікальний досвід для України, адже вперше державне підприємство перетворилося на ТОВ, стовідсотковим власником якого є держава", - прокоментував Віталій Коваль, Голова Фонду державного майна України.

Ярослав Ярославський, керівник ТОВ "Державний земельний банк", підкреслив, що механізм користування земельними ділянками кардинально змінюється. "Замість 1% від нормативно-грошової оцінки за постійне користування, тепер орендна ставка складе 12%", - пояснив він.

У ФДМУ вказали, що реалізація проєкту "Земельний банк" має на меті:

  • підвищити ефективність використання державних земель;

  • збільшити надходження до державного бюджету;

  • створити прозорі умови для всіх учасників ринку.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини