Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Правил ведення діловодства та архіву в органах ДВС та приватними виконавцями

Реклама

Асоціація приватних виконавців інформує, що за її пропозицією Міністерство юстиції внесло зміни до Правил ведення діловодства та архіву в органах державної виконавчої служби та приватними виконавцями.

Зокрема, внесено зміни до примірної номенклатури справ та до порядку ведення журналів обліку виконавчих проваджень, журналу реєстрації документів про відкриття виконавчого провадження, журналу реєстрації загальної вхідної кореспонденції та журналу реєстрації вихідної кореспонденції.

Відповідний наказ Міністерства юстиції від 27 червня 2024 року № 1924/5 набрав чинності 19 липня.

Таким чином, приватним виконавцям більше не потрібно друкувати журнали обліку і реєстрації, наголосили в АПВУ. Процедура ведення журналів здійснюється в електронній формі в Автоматизованій системі виконавчого провадження.

Також зазначеним наказом до примірної номенклатури справ унесено зміни в розділі заголовків справ і строків їх зберігання.

Принагідно Асоціація приватних виконавців нагадує, що примірна номенклатура справ приватного виконавця установлює склад справ, що утворюються в діловодстві приватного виконавця. Незалежно від Номенклатури, кожен приватний виконавець повинен мати індивідуальну номенклатуру справ. При цьому заголовки справ конкретизуються і уточнюються (вказують авторів, види документів тощо). До індивідуальної номенклатури справ дозволяється включати також заголовки справ, що не передбачені Номенклатурою. Залежно від кількості документів у справі та строків їх зберігання в індивідуальній номенклатурі справ дозволяється об'єднувати чи дрібнити справи, зазначені в Номенклатурі. Подрібнення справ може здійснюватися і за кореспондентами.

Індивідуальна номенклатура справ приватного виконавця складається у двох примірниках. Перший примірник (недоторканний) зберігається у відповідній справі приватного виконавця, другий - використовується приватним виконавцем як робочий.

Наприкінці календарного року індивідуальна номенклатура справ обов'язково закривається підсумковим записом, у якому зазначаються кількість і категорії фактично заведених за рік справ. Підсумковий запис скріплюється підписом приватного виконавця.

Нова LIGA360 змінює все! Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації. Використовуй розширені можливості пошуку, аналізу та моніторингу змін правового поля. Замов персональну презентацію менеджера прямо зараз.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини