Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено поріг для кримінальної відповідальності за крадіжку до 3028 грн

Реклама

Сьогодні, 9 серпня 2024 року, набув чинності Закон № 3886-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за дрібне викрадення чужого майна».

Зокрема, у новій редакції викладено статтю 51 КУпАП "Дрібне викрадення чужого майна".

За дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 757 грн встановлено штраф від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, або адміністративний арешт на строк до п'яти діб.

Вищевказана дія, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення становить від 757 грн до 3028 грн, - штраф від 1700 до 5100 грн або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Повторне протягом року вчинення таких порушень, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від 5100 до 10200 грн або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені особою, яка три і більше разів протягом року піддавалася адміністративному стягненню за дрібне викрадення чужого майна, - тягнуть за собою накладення штрафу від 10200 грн до 17 000 грн або адміністративний арешт на строк п'ятнадцять діб.

Проте, одна з ключових цілей Закону - збільшення порогу для кримінальної відповідальності за крадіжку. Тепер викрадення чужого майна стало кримінально караним діянням, якщо його вартість становить понад два неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3028 грн).

Читайте більше в окремому матеріалі: Підвищення порогу кримінальної відповідальності за крадіжку - причини та наслідки

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв?язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов?язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.  
Читайте також:

Посилення кримінальної відповідальності за злочини проти власності в умовах воєнного стану в Україні: проблема кваліфікуючої ознаки та шляхи її вирішення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини