Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть встановити інститут заходів кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб за вчинення підкупу іноземних посадових осіб

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт №11443, що має на меті посилити боротьбу з підкупом у міжнародних ділових операціях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Апарату Верховної Ради.

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас наголосив, що законопроєкт запроваджує в Україні інститут заходів кримінально-правового характеру щодо юридичних осіб за вчинення підкупу іноземних посадових осіб. "Це новий інститут для України, проте у таких розвинутих країнах як - США, Франція, Німеччина - це є стандартом", - зазначив він.

Законопроєкт передбачає запровадження окремої відповідальності юридичних осіб. Також він встановлює правила застосування заходів кримінально-правового характеру, збільшує розміри штрафів та надає можливість застосування додаткових (нефінансових) заходів, таких як - тимчасові обмеження діяльності юридичних осіб. Окрім того, зміни до Кримінального процесуального кодексу України регламентують здійснення кримінального провадження щодо застосування цих заходів у спеціальному порядку.

В Парламенті вважають, що запропоновані реформи - це перші кроки на шляху України до членства в Організації економічного співробітництва та розвитку та впровадження світових стандартів бізнес-спільноти.

Читайте також: Відсутність працівника на роботі в період дії воєнного стану не є автоматично прогулом без поважної причини: ВС

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Передбачай можливість перемоги у судових спорах, завдяки пошуку подібних рішень на базі позовних вимог. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини