Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада ухвалила Закон щодо запобігання насильству над дітьми

Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми (законопроєкт № 6393-д).

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин.

Він зазначив, що документ передбачає механізми унеможливлення булінгу (цькування) дитини не лише у закладах освіти, а й в інших сферах життя дітей, зокрема, у спорті, культурі, оздоровленні й відпочинку, лікуванні тощо.

«Законопроєкт № 6393-д дає визначення булінгу (цькуванню) та відносить його до більш широкої категорії - «жорстоке поводження з дитиною», до якої також відносяться домашнє насильство і насильство за ознакою статі», - пояснив нардеп.

Крім того, за його словами, встановлюються чіткі обов'язки керівників і працівників відповідних закладів та алгоритм їхніх дій у випадку виявлення ознак будь-якого насильства над дитиною.

Читайте також: Як успадкувати майно, що знаходиться за кордоном

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини