Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада ухвалила Закон про обов'язкове використання біоетанолу в автомобільних бензинах з 1 червня 2025 року

Реклама

 Верховна Рада прийняла Закон щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту (законопроєкт №3356-д). Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Законом передбачається імплементація положень Директиви Європейського Парламенту та Ради 2009/28/ЄС від 23 квітня 2009 року про заохочення до використання енергії, виробленої з відновлюваних джерел в частині забезпечення Україною міжнародних зобов'язань щодо частки енергії з відновлюваних джерел у валовому кінцевому обсязі споживання енергії на транспорті, які взяла на себе Україна із вступом до Енергетичного Співтовариства.

Закон встановлює з 1 червня 2025 року не менш як 5% обов'язковий вміст рідкого біопалива (біокомпонетів) в усіх обсягах автомобільних бензинів, що відпускаються з місць оптової та місць роздрібної торгівлі пальним, за виключенням бензинів з октановим числом 98 і вище та бензинів, що поставляються для потреб Міністерства оборони, Державного резерву та для створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів.

Ведення обліку вмісту рідкого біопалива (біокомпонентів) у паливі покладається на Держенергоефективності.

"Недотримання вимог щодо відпуску та несвоєчасне або неподання інформації щодо вмісту рідкого біопалива (біокомпонентів) у обсягах відпуску на митній території України з місць виробництва та оптової торгівлі пальним бензинів автомобільних Законом віднесено до правопорушень", - йдеться в повідомленні.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також: В Україні пропонують створити Військову поліцію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини