Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент підтримав купівлю військових облігацій за арештовані валютні кошти

Реклама

23 квітня Верховна Рада ухвалила Закон (проєкт № 10397) «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 2-2 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо управління грошовими коштами в іноземній валюті».

Зазначеним законодавчим актом Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (Національне агентство), на час дії воєнного стану, надається можливість придбавати облігації внутрішньої державної позики «Військові облігації», номінальна вартість яких визначена у відповідній іноземній валюті, за рахунок грошових коштів у такій іноземній валюті, розміщених на депозитних рахунках Національного агентства.

Зазначається, що такий інструмент управління активами створює умови для додаткового залучення коштів до державного бюджету та економіки держави.

«Механізм придбання військових облігацій за арештовані кошти в національній валюті ми запровадили ще у 2022 році і це працює. Отже, час поширити механізм і на валютні кошти», - пояснила ініціаторка законопроєкту, народна депутатка від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна.

За матеріалами пресслужби Апарату ВР

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Читайте також:

Депутати попередньо підтримали проєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини