Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо підтримали проєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки

Реклама

23 квітня народні депутати ухвалили в першому читанні за основу законопроєкт № 11092, який допоможе вдосконалити початкову загальновійськову підготовку та актуалізувати її зміст.

Про це розповів ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

«Зараз існують два поняття, що визначають систему підготовки: допризовна та початкова загальновійськова підготовка, які суперечать один одному. У зв'язку з цим пропонуємо усунути колізію», - пояснив пан Грищук.

Він зауважив, що зараз актуальність та цінність знань, навичок і світобачення, яке може бути отримана через навчальний предмет «Захист України», надзвичайно важливі.

«Зміни дозволять актуалізувати підзаконні нормативні акти, що досі розділяють дівчат та хлопців під час вивчення предмета «Захист України» та обмежують навчання жінок у закладах вищої освіти, які хочуть викладати предмет», - розповів парламентар.

Він додав, що зараз Міносвіти працює над оновленням змісту цього предмета.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Юрист? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Індивідуальні освітні траєкторії для студентів закладів вищої освіти: Рада ухвалила Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини