Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Законі про мобілізацію було враховано право на відстрочку від мобілізації для аспірантів

Реклама

11 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила Закон (проєкт № 10449) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який передбачає, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають такі категорії здобувачів та працівників освіти:

  • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній у частині другій статті 10 Закону «Про освіту», а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;

  • наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Під час прийняття Закону було враховано пропозицію народних депутатів України - членів Комітету ВР освіти надати аспірантам, які навчаються як за бюджетною, так і за контрактною формою навчання, право на відстрочку від мобілізації.

За повідомленням прес-служби Апарату ВР

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Читайте також:

Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію

Закон про мобілізацію ухвалено: коли набуде чинності?

Ухвалено Закон про мобілізацію: роз'яснення від ВР щодо основних змін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини