Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про мобілізацію ухвалено: коли набуде чинності?

Реклама

Сьогодні, 11 квітня Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію (проект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, реєстр. №10449. Остаточна редакція документу стане відомою після офіційного опублікування.

В Парламенті зазначали, що порівняльна таблиця до законопроекту містить 4 294 поправки і пропозиції, з яких: 31 враховано, 4 263 відхилено. У перший день розгляду (10 квітня) парламентарії розглянули відхилені профільним Комітету 4263 правки, жодна з них не була підтримана.

Відповідно до тексту документу в редакції Комітету ВР, цей Закон набирає чинності через один місяць з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзаців 12 і 13 підпункту 2 пункту 8 розділу І цього Закону (щодо внесення змін до частин 4 і 5 статті 6 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"), які набирають чинності через вісім місяців з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Кабміну доручено, зокрема, у восьмимісячний строк з дня опублікування цього Закону прийняти нормативно-правові акти, що випливають із частин 4 і 5 ст. 6 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та розробити і внести на розгляд ВР законопроект щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їх звільнення та медико-соціальної реабілітації.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію

Чи дійсно існує альтернативна служба під час мобілізації?

Набув чинності Закон про демобілізацію строковиків

Бронювання співробітників: роз'яснення юриста

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини