Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію

Реклама

Сьогодні, 11 квітня Верховна Рада ухвалила Закон про мобілізацію (проект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, реєстр. №10449. За проголосували 283 нардепи.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

За його словами демобілізації в цьому документі не буде, оскільки Комітет ВР подав правку, щоб забрати цю норму і таке рішення було підтримане на засіданні 11 квітня.

Прес-служба Апарату ВР зазначила, що під час підготовки законопроекту до другого читання від суб'єктів права законодавчої ініціативи у строк, визначений статтею 116 Регламенту Верховної Ради України, надійшло 4195 поправок і пропозицій.

Порівняльна таблиця до законопроекту містить 4 294 поправки і пропозиції, з яких: 31 враховано, 4 263 відхилено.

"В остаточній редакції проекту частково враховано пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції, надані за результатами антикорупційної експертизи проекту, проведеної відповідно до частини п'ятої статті 55 Закону України "Про запобігання корупції", а також зауваження і пропозиції, висловлені представниками відповідних органів державної влади, військових формувань тощо", - йдеться в повідомленні.

У перший день розгляду (10 квітня) парламентарії розглянули відхилені профільним Комітету 4263 правки, жодна з них не була підтримана.

Читайте також: Профільний Комітет ВР рекомендував ухвалити законопроєкт про мобілізацію в цілому

Чи дійсно існує альтернативна служба під час мобілізації?

Набув чинності Закон про демобілізацію строковиків

Бронювання співробітників: роз'яснення юриста

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини