Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП тимчасово відсторонила суддю Верховного Суду від здійснення правосуддя

Реклама

Вища рада правосуддя поінформувала, що 4 квітня 2024 року тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка, зазначає ВРП.

Суддя обвинувачується в прийнятті пропозиції та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає неправомірну вигоду, та інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 КК України.

Клопотання містить обґрунтування, які вказують на те, що здійснення правосуддя суддею може призвести до настання негативних наслідків, а саме: наявні ризики, що підозрюваний може особисто чи опосередковано впливати на свідків або на інших учасників у кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Довідково: 18 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Верховного Суду; 6 лютого 2024 року тимчасово, до 6 квітня 2024 року, відсторонила його від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини