Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду до 6 квітня 2024 року

Реклама

6 лютого 2024 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 6 квітня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду Всеволода Князєва у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомила пресслужба ВРП.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Суддя підозрюється в прийнятті пропозиції та одержанні службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає неправомірну вигоду, та інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 КК України.

Детальніше читайте тут: Неправомірне одержання подарунку: суд конфіскував 906 тис. грн ексголови Верховного Суду Князєва

Нагадаємо, що 18 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Верховного Суду.

Раніше ми писали: НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили масштабну корупцію у Верховному Суді

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спрогнозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини