Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Рада ухвалила Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист

Верховна Рада України 21 березня 2024 року прийняла у другому читанні і в цілому Закон про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист (законопроєкт №10313)

Детальніше

2. З 20 березня діють оновлені Правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці

Нацбанк оновив Правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, врахувавши зміни до Закону "Про банки і банківську діяльність", які народні депутати ухвалили в листопаді 2023 року

Детальніше

3. "Гонорар успіху" як форма оплати винагороди адвокату: практика Верховного Суду

Постановою від 17.01.2024 у справі №906/462/22, постанову Північно-західного апеляційного господарського суду від 20.09.2023 в частині відмови у стягненні «гонорару успіху» Верховний Суд залишив без змін

Детальніше

Де адвокату зберігати робочі посилання й акаунти? Зручний робочий простір доступний в LIGA360:Адвокат НААУ. Доступ до Кабінету Електронного суду, Кабінету ВША НААУ, усі судові рішення й законодавство, модуль воєнного стану. Безліч завдань адвоката - одне рішення.

4. Верховний Суд вказав на помилку роботодавця, якої слід уникати під час скорочення штату

Такий висновок з метою забезпечення єдності судової практики зробила Об'єднана палата Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду (постанова від 21 лютого 2024 року у справі № 638/14165/21 (провадження № 61-13363сво23))

Детальніше

5. Діють зміни до КПК щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи

16 березня набув чинності Закон № 3604-IX «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи»

Детальніше

6. З 15 березня діють зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Мінреінтеграції інформує, що наказом від 28 лютого 2024 року № 54 (набрав чинності 15 березня) внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Детальніше

LIGA360 Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням   

7. Унесено зміни до Положення про Державну міграційну службу: рішення Уряду

15 березня Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до пункту 4 Положення про Державну міграційну службу України»

Детальніше

8. Рада ухвалила Закон, яким встановлюються адмінштрафи за порушення законодавства в сфері здійснення лобіювання

21 березня Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення законодавства в сфері здійснення лобіювання (законопроєкт 10373)

Детальніше

9. З 21 березня розпочинає діяльність Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Офіс Генерального прокурора оголосив про початок діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, утвореної на підставі Закону № 3509-IX «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури»

Детальніше

10. Під час воєнного стану не діють деякі статті Закону "Про іпотеку": Нотаріальна палата

Нотаріальна палата звертає увагу

Детальніше

Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Якщо ви професійно працюєте з НПА, для ознайомлення з рішенням LIGA360 замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: 5 світових юридичних трендів 2024 року

Як спростити роботу нотаріуса?

Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини