Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Ухвалено Закон щодо митного оформлення біометану

Реклама

Верховна Рада 20 березня 2024 року прийняла Закон про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану (законопроєкт №9456). Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

"Відтепер митне оформлення біометану, який переміщується трубопровідним транспортом, здійснюється у порядку, передбаченому для природного газу. Це означає, що митні процедури, що застосовуються сьогодні для природного газу, поширюватимуть свою дію на біометан", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для експорту біометану з України виробники біометану повинні бути зареєстровані в реєстрі біометану та бути підключеними до газотранспортної або газорозподільчої системи з використанням автоматичного потокового приладу (автоматичного хроматографа) та вузла обліку газу.

На період дії заборони на експорт природного газу українського походження експорт біометану, що переміщується трубопровідним транспортом, може здійснюватися виключно щодо обсягів біометану, накопичених у газосховищах України на кінець місяця, що передує місяцю експорту.

Фото: сайт ВР

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також:

Важливість змісту заперечень як ефективного інструмента для подальшого оскарження результатів податкової перевірки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини