Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уніс зміни до Положення про Національне агентство з питань державної служби

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про Національне агентство України з питань державної служби.

Відповідну постанову № 41 було ухвалено на урядовому засіданні 16 січня 2024 року.

Постанова набирає чинності одночасно із Законом № 3077-IX "Про службу в органах місцевого самоврядування" (14 серпня 2024 року).

Національне агентство з питань державної служби інформує, що документ ухвалено з метою приведення Положення у відповідність до Закону № 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Зокрема, НАДС надано повноваження з формування та реалізації державної політики у сфері служби в органах місцевого самоврядування. Так, передбачено, що НАДС:

  • забезпечує оприлюднення оголошень про проведення конкурсів на зайняття посад службовців місцевого самоврядування та їх результатів, а також адміністрування Єдиного порталу вакансій публічної служби;

  • вносить в установленому порядку Кабміну подання щодо віднесення посад службовців місцевого самоврядування, не зазначених у статті 8 Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», до відповідних підкатегорій посад службовців місцевого самоврядування;

  • здійснює моніторинг за додержанням умов реалізації громадянами права на доступ до служби та проходження служби в органах місцевого самоврядування.

За матеріалами Національного агентства з питань державної служби.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360: Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

16 січня набрала чинності постанова щодо деяких питань оплати праці працівників установ окремих галузей бюджетної сфери

НАДС підготувало роз'яснення щодо умов оплати праці державних службовців держорганів

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини