Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДСА запропонувала Кабміну затвердити перелік типових посад держслужби в системі правосуддя в межах рівнів посад

Реклама

10 січня 2024 року Державна судова адміністрація звернулася до Прем'єр-міністра з ініціативою щодо необхідності розглянути проєкт постанови Уряду "Питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад у 2024 році": зокрема, запропонувала затвердити перелік типових посад державної служби в системі правосуддя в межах рівнів посад.

Проєкт постанови розробила ГСА з метою упорядкування умов оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад.

У Державній судовій адміністрації нагадали, що 29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 1409, якою затверджено схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році та перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

"Однак у переліку відсутні посади державної служби, які наявні лише в судах, органах та установах в системі правосуддя", - зазначив т. в. о. Голови ДСА Максим Пампура.

Очільник ДСА підкреслив: постановою Уряду № 1409 установлено, що під час переведення державних службовців на інші посади державної служби застосовується перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 18 січня 2017 року № 15, для визначення підкатегорії посади державної служби, необхідної для встановлення рівнозначності посади.

Водночас урядовою постановою № 1409 не враховано, що посади державної служби в системі правосуддя визначено схемою посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затвердженою постановою Кабінету Міністрів від 24 травня 2017 року № 358.

Зазначається, що у зв'язку з важливістю врегулювання питання оплати праці державних службовців системи правосуддя ДСА також звернулась до Голови Комітету ВР з питань правової політики Дениса Маслова та до Голови Вищої ради правосуддя Григорія Усика з проханням підтримати ініціативу щодо створення належних умов для функціонування судів, органів та установи системи правосуддя, гарантованих Конституцією.

За матеріалами Державної судової адміністрації

Історію судової справи можна переглянути на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто чи скасовано, дізнайтеся деталі справи та оцініть тривалість розгляду. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Судовий дайджест 2023 року

Кабмін затвердив схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини