Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2024 році поновлюється право на проведення індексації зарплати: Держпраці

Реклама

Пунктом 3 Прикінцевих положень Закону «Про Державний бюджет України на 2023 рік» було призупинено дію Закону «Про індексацію грошових доходів населення» у 2023 році, нагадали фахівці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Тобто роботодавці у 2023 році були звільнені від обов'язку щодо нарахування індексації заробітної плати.

Статтею 39 Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» визначено, що обчислення індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення провадиться наростаючим підсумком, починаючи з 1 січня 2024 року.

Тобто у 2024 році право на проведення індексації заробітної плати працівників поновлюється, зазначили у Держпраці.

Відповідно до постанови № 1078 підвищення грошових доходів громадян у зв'язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому офіційно опубліковано індекс споживчих цін, що публікується Держстатом не пізніше 10 числа кожного місяця.

Тобто базовим місяцем нарахування індексації зарплати буде грудень 2023 року, оскільки нарахування індексації відновили з 1 січня 2024 року. Якщо ж у січні буде підвищено заробітну плату, то базовим місяцем вважатиметься січень 2024 року.

За матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Новий Трудовий кодекс та зміна підходів до держзамовлення: Мінекономіки підготувало законопроєкт

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини