Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Частково набув чинності Закон щодо оподаткування прибутків банків

Реклама

Сьогодні, 8 грудня, частково набув чинності Закон № 3474 "Про внесення зміни до підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування банків".

Згідно з його нормами передбачено додаткове:

- оподаткування надприбутків банків за результатами 2023 року буде здійснено за ставкою 50%;

- починаючи з 2024 року базова ставка податку на прибуток для банків становитиме 25%.

Закон набув чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування, крім норми щодо нової ставки податку на пробуток для банків у 25%, яка запрацює з 1 січня 2024 року.

Також пункти 1, 6 та 7 розділу I цього Закону набирають чинності з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо врегулювання окремих питань розпорядження іноземними товарами, транспортними засобами комерційного призначення, що перебувають на митній території України під митним контролем, а також такими, що незаконно ввезені на митну територію України", але не раніше дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також: З 1 січня набирає чинності Закон про Державний бюджет на 2024 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини