Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя звільнила з посади держслужби Голову Державної судової адміністрації

Реклама

Вища рада правосуддя повідомила, що 7 грудня 2023 року вирішила притягнути Голову Державної судової адміністрації Олексія Сальнікова до дисциплінарної відповідальності у виді звільнення з посади державної служби.

Зазначається, що рішення прийнято на підставі відповідної пропозиції Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя з висновком про наявність у діях Голови ДСА України Сальнікова О. О. дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 65 Закону «Про державну службу», - порушення Присяги державного службовця.

Як зазначено в пропозиції, порушення Присяги державного службовця полягало у протиправних діях щодо використання статусу державного службовця, який займає посаду державної служби категорії «А» в системі правосуддя, в неправомірних приватних інтересах інших осіб, що створює конфлікт між приватними та публічними інтересами, суперечить покладеним на держслужбовця службовим обов'язкам, підриває довіру до нього як до носія влади і до посади Голови ДСА України та призводить до тяжких наслідків у вигляді приниження авторитету ДСА України, як державного органу в системі правосуддя та державних органів загалом.

Вища рада правосуддя вважає обґрунтованим висновок Комісії про наявність у діях Голови ДСА України Сальнікова О. О. складу вказаного дисциплінарного проступку.

Згідно з частиною першою статті 77 Закону «Про державну службу» рішення про накладення на державного службовця дисциплінарного стягнення приймає суб'єкт призначення.

За повідомленням Вищої ради правосуддя

LIGA360:Органи влади - зручний інструмент для роботи кожного держслужбовця. Ефективний аналіз законодавства, перевірка компаній та фізосіб, новини й аналітика. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

ТОП-10 судових рішень Верховного Суду для бізнесу у 2023 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини