Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя надала згоду на арешт чотирьох суддів Київського апеляційного суду

Реклама

Вища рада правосуддя опублікувала результати розгляду питань порядку денного засідання ВРП № 113 від 4 грудня 2023 року.

Зазначається, що у засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів ВРП.

Рада задовольнила подання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання згоди на утримання під вартою суддів Київського апеляційного суду: В'ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного та Юрія Сливу.

Нагадаємо, що 29 листопада 2023 року НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення незаконного рішення. Попередня кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

"Суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. дол. США. Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада. 10 тис. дол. США суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою", - було встановлено слідством.

Зазначається, що відповідні кошти були вилучені під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Правові підстави застосування поліграфа на приватному підприємстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини