Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимагання хабара у 30 тис. дол. нібито для правоохоронців: ДБР затримало адвокатесу

28 листопада 2023, 17:15
733
0
Реклама

Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння СБУ повідомили про підозру адвокатесі з Житомирщини, яка обіцяла фігуранту кримінального провадження за 30 тис. доларів США «вирішити питання» з правоохоронцями. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Вказаний потенційний клієнт адвокатеси є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого викачування нафти з трубопроводів (ч. 2 ст. 292 КК України).

Жінка посилалася на власну обізнаність з матеріалами розслідування, зв'язки в правоохоронних органах та гарантувала, що домовиться про зменшення покарання для уникнення в'язниці.

Однак потенційний клієнт вирішив звернутись до правоохоронних органів.

"В ході розслідування з'ясувалося, що ніяких прямих контактів з правоохоронцями адвокатеса не мала, а просто хотіла привласнити ці кошти. Згодом вона б почала вести справу підозрюваного та намагалася б виконати власну обіцянку в законний спосіб", - пояснили в ДБР.

22 листопада 2023 року жінку затримано «на гарячому» під час отриманні всієї суми за підозрою у шахрайстві у великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Правові підстави застосування поліграфа на приватному підприємстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини