Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд опублікував огляд КАС ВС за вересень 2023 року

Реклама

Верховний Суд оприлюднив огляд актуальної судової практики Касаційного адміністративного суду у складі ВС, в якому представлені рішення, внесені до ЄДРСР, за вересень 2023 року.

В огляді наведено правовий висновок у зразковому рішенні Верховного Суду про право співробітників Служби судової охорони на нарахування і виплату додаткової винагороди, передбаченої урядовою постановою від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану».

Також в огляді викладено низку важливих правових позицій КАС ВС, сформульованих за результатами касаційного перегляду адміністративних справ, зокрема, про:

  • нормативи використання питної води підприємствами, які надають послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення;

  • адміністрування акцизного податку;

  • необхідність дотримання встановлених законодавством вимог для розміщення тимчасових споруд;

  • заборону експлуатації об'єктів, що належать до I - III категорій складності, без прийняття в експлуатацію у встановленому законодавством порядку;

  • умови реалізації держслужбовцем категорії «А» права на отримання шести посадових окладів у разі припинення проходження державної служби за ініціативою суб'єкта призначення;

  • умови отримання поліцейським додаткової винагороди під час дії воєнного стану в державі;

  • поширення гарантій незалежності прокурора на військовослужбовця, який відряджений до органів прокуратури.

Огляд містить і правову позицію з процесуального питання, зокрема про відсутність у Департаменту архітектури та містобудування міської ради права на звернення до суду з позовом щодо скасування рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування дії будівельного паспорта забудови земельної ділянки, виданого особі.

За повідомленням Верховного Суду

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

КАС ВС висловився щодо підстав для вжиття заходів забезпечення позову

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини