Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Палата ВС визначила деякі юрисдикційні питання у справах, що стосуються банкрутства

Реклама

Заявлені фізичною особою - кредитором акцесорні вимоги про стягнення з боржника 3 % річних та індексу інфляції, нараховані за період, який охоплює перебування у провадженні господарського суду справи про банкрутство, яке закінчилося відновленням платоспроможності боржника, необхідно розглядати за правилами господарської юрисдикції в позовному порядку відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 20 ГПК України та ч. 2 ст. 7 КУзПБ. Про це йдеться в постанові Великої Палати ВС від 3 жовтня 2023 року у справі № 366/203/21, повідомила прес-служба Суду.

ВП ВС зазначила, що спір щодо зобов'язання зі сплати інфляційних втрат і річних процентів, який є акцесорним, додатковим до основного, залежить від основного та поділяє його долю, підлягає розгляду в порядку того судочинства, що і спір за основним зобов'язанням.

У справі встановлено, що господарський суд відкрив провадження у справі про банкрутство товариства (ТОВ) й у межах зазначеної справи до затвердженого реєстру вимог кредиторів було внесено вимоги позивача за договорами позики. Також у межах цієї господарської справи погашено заборгованість за вказаними договорами. Провадження у справі про банкрутство закрито.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також: ВС вирішив, чи може вказівка призначення платежу при перерахунку коштів на картку бути кваліфікована як дотримання письмової форми договору позики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини