Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд виправив описку в ухвалі щодо арешту акцій lifecell та Київстар

Реклама

Шевченківський районний суд міста Києва ухвалою від 13 жовтня 2023 року у справі № 761/35853/23 задовольнив клопотання прокурора про виправлення описки в ухвалі слідчого судді від 04.10.2023 у вказаній справі.

А саме, зазначено помилково про накладення арешту на:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ "ЛАЙФСЕЛЛ" вартістю 12 711 848 744,60 грн., які належать іноземній юридичній особі юридичній особі "Lifecell Ventures Cooperatief U.A.", замість вірного: корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ "ЛАЙФСЕЛЛ" вартістю 2 516 946 051,43 грн., які належать іноземній юридичній особі юридичній особі "Lifecell Ventures Cooperatief U.A.";

  • 99,994654 % статутного капіталу ПрАТ "Київстар" вартістю 654 728 100,00 грн. у вигляді 99,994654 % акцій (цінних паперів), які належать іноземній юридичній особі "VEON HOLDINGS B.V.", депозитарій цінних паперів - ПАТ "Національний депозитарій України", замість вірного 47,85 % статутного капіталу ПрАТ "Київстар" у вигляді 47,85 % акцій (цінних паперів) номінальною вартістю 50,00 грн. кожна, які належать іноземній юридичній особі "VEON HOLDINGS B.V". депозитарій цінних паперів - ПАТ "Національний депозитарій України".

На ухвалу слідчого судді безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга.

Раніше Служба безпеки України поінформувала, що за її матеріалами суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Зазначається, що вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії рф.

«Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн», йдеться в повідомленні СБУ.

Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Холдинг VEON (Амстердам) у своїй заяві зазначив, що є і залишається єдиним і повноправним власником оператора зв'язку "Київстар".

Детальніше читайте тут.

Відстежуйте судові справи по контрагентах, аналізуйте правові позиції та судові рішення. Формуйте власну сильну позицію з системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини