Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні арештовано всі активи трьох підсанкційних російських олігархів на понад 17 млрд грн: СБУ

Реклама

Служба безпеки України поінформувала, що за її матеріалами суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Зазначається, що вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії рф.

«Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн», йдеться в повідомленні СБУ.

Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

У Службі безпеки нагадали, що на початку вересня цього року слідчі СБУ повідомили Михайлу Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Зараз підозрюваний разом зі своїми бізнес-партнерами перебуває за межами України. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин їхньої підривної діяльності для притягнення винних до відповідальності, зауважили в СБУ.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Примітка: арешт накладено на корпоративні права з метою збереження речових доказів. Накладення арешту на корпоративні права українських компаній не впливає на захист інтересів іноземних інвесторів і власників часток корпоративних прав, не перешкоджає їх господарській діяльності та можливості отримання дивідендів.

За повідомленням Служби безпеки України

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини