Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справа Фрідмана: суд арештував активи оператора lifecell разом з Київстаром - ЕП (оновлено)

12 жовтня 2023, 10:16
3421
0
Автор:
Реклама

Серед арештованих судом активів, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, окрім "Київстар", є ще один мобільний оператор - lifecell. Про це повідомила Економічна правда з посиланням на текст ухвали.

Раніше Служба безпеки України поінформувала, що за її матеріалами суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

Зазначається, що вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії рф.

«Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн», йдеться в повідомленні СБУ.

Серед заблокованих активів - фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Холдинг VEON (Амстердам) у своїй заяві зазначив, що є і залишається єдиним і повноправним власником оператора зв'язку "Київстар".

"VEON є і залишається єдиним і законним власником Київстар. Жодна із зазначених у згаданому вище повідомленні СБУ осіб не володіє акціями VEON чи Київстар.

Як зазначалося раніше, VEON є компанією зі штаб-квартирою в Амстердамі, зареєстрованою на Nasdaq і Euronext в Амстердамі, з міжнародною базою боргових і акційних інвесторів, яка включає фізичних осіб і установи США, ЄС і Великобританії. VEON не має контрольного або мажоритарного акціонера. Особи, згадані в повідомленні СБУ, не можуть користуватися будь-якими правами щодо VEON або Київстар, не є частиною механізмів управління будь-якою з компаній, включаючи ради, а також не мають можливості контролювати або впливати на рішення, прийняті VEON або Київстар. Вони не отримують вигод від VEON або будь-якої з її операційних компаній. Будь-які дії, спрямовані на права, переваги або кошти вищезазначених осіб, не можуть бути законно спрямовані на Київстар або VEON", - йдеться в заяві.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини