Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вручення за кордоном документів у господарських справах: опубліковано огляд актуальної судової практики КГС ВС

Реклама

Верховний Суд продовжує публікувати тематичні огляди за новим форматом. Зокрема, оприлюднено огляд судової практики Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду щодо вручення за кордоном документів у господарських справах.

ВС повідомив, що в огляді наведено, зокрема, правові позиції щодо:

  • вибору судом процедури вручення в разі, якщо у відносинах України з іноземною державою діють одночасно і двосторонній, і багатосторонній міжнародні договори та в жодному з них не встановлено пріоритету застосування одного з них щодо тих самих питань;

  • вимог про переклад судових документів.

Також в огляді наведено актуальну інформацію про ратифікацію / приєднання державами до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року, висловлення заперечень щодо передбачених нею каналів передачі, а також про наявність укладених між Україною та іншими державами двосторонніх договорів про правову допомогу в цивільних чи комерційних (господарських) справах.

Окрім цього, огляд містить стислі висновки стосовно каналів вручення документів у господарських справах на території кожної з держав без урахування обставин певної судової справи.

За повідомленням пресслужби Верховного Суду

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

5 цікавих рішень Верховного Суду у цивільному праві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини