Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 цікавих рішень Верховного Суду у цивільному праві

29 вересня 2023, 12:30
486
0
Автор:
Реклама

Учасники цивільних правовідносин часто по-різному тлумачать ту чи іншу норму законодавства чи положення договору. Воно й не дивно, адже цивільне право, засноване на принципах свободи його учасників та невтручання держави, дає змогу сторонам на власний розсуд встановлювати, змінювати та розривати правовий зв'язок.

Тим не менш, у цьому океані диспозитивності цивільного права все ж знайшлося місце для острівка імперативу, який закріплює правила справедливості, добросовісності та розумності.

У кожній конкретній ситуації учасник цивільних правовідносин має розуміти, яка поведінка відповідатиме названим принципам.

Отримати таке розуміння неможливо без звернення до висновків Верховного Суду щодо застосування норм права. Такими висновками не лише остаточно врегульовуються винесені на розгляд суду правовідносини, а й встановлюється обов'язковий орієнтир для вирішення судами подібних справ у майбутньому.

2023 рік ще не наблизився до свого завершення, але вже ознаменував чимало визначних рішень Верховного Суду, що неодмінно ляжуть в основу вирішення багатьох подібних справ. Детальніше в матеріалі: "ТОП-5 рішень Верховного Суду 2023 у цивільному праві".

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спрогнозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Правила поводження з вогнепальною зброєю поліцейськими

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини