Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА затвердило Порядок відбору управителів арештованим майном

Реклама

Агентство з розшуку та менеджменту активів схвалило Наказ про затвердження оновлених "Методичних рекомендацій щодо послідовності дій працівників АРМА при підготовці та в ході проведення конкурсного відбору управителів активами". Про це повідомила прес-служба АРМА.

Зазначається, що оновлений Порядок відбору встановлює чіткий й недвозначний алгоритм підготовки та проведення змагань управителів відповідно до законодавства про публічні закупівлі. Також документ зобов'язує використовувати виключно систему електронних закупівель ДП "Prozorro".

"Багато років поспіль посадові особи Агентства відбирали управителів арештованим майном у ручному режимі. Такий підхід мав наслідком справедливі звинувачення з боку профільних НУО, медіа та громадськості у непрозорості та корупційних ризиках, що містились у програмах управління майном", - йдеться в повідомленні.

АРМА вперше оприлюднило проєкт Порядку відбору на офіційному вебресурсі наприкінці серпня 2023 року. 

Зазначається, що протягом наступного місяця Агентство узгодило позиції та отримало низку пропозицій стосовно поліпшення якості документа, які врахувало у фінальній редакції Порядку відбору.

Як результат, документ схвалений за рекомендацією Міністерства юстиції України та Громадської ради при АРМА та узгоджений з Міністерством економіки України, ДП "Prozorro" та громадськими антикорупційними організаціями (State Watch, Transparency International, Правозахисний Антикорупційний Ресурс Українського Суспільства тощо).

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини