Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк знизив з 15 вересня облікову ставку до 20 %

Реклама

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 22 % до 20 % із 15 вересня 2023 року.

Подальше сповільнення інфляції та спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість дають змогу продовжити цикл зниження ставки за збереження достатньої привабливості гривневих заощаджень. Такий крок підтримає відновлення економіки та водночас не створюватиме загроз для макрофінансової стабільності, пояснив регулятор.

Нацбанк повідомив, що ставка за тримісячними депозитними сертифікатами і надалі дорівнюватиме обліковій ставці. Водночас ставка за депозитними сертифікатами овернайт знижена на 2 в. п. до 16 %, а за кредитами рефінансування - на 2 в. п. до 22 %.

Зазначається, що підсумки дискусії членів Комітету з монетарної політики, яка передувала ухваленню Правлінням Національного банку цього рішення, буде оприлюднено 25 вересня 2023 року.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 26 жовтня 2023 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

За матеріалами НБУ

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Читайте також:

Обробка персональних даних в Україні: 5 найпоширеніших помилок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини