Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів: Закон ухвалено

Реклама

9 серпня 2023 року Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо негайного відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів» (реєстр. №9261). 

Прес-служба Апарату ВР повідомила, що цей Закон дозволить забезпечити відновлення розгляду справ щодо дисциплінарної відповідальності суддів, що має важливе значення для авторитету судової влади та суспільної довіри, а також проведення прозорого та відкритого конкурсу на посади дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, дозволить усунути окремі неузгодженості, що містяться в чинній процедурі здійснення дисциплінарного провадження щодо судді.

Детальніше про документ ми писали тут.

Крім того, у першому читанні Парламент ухвалив законопроєкт № 9483-2 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо зміни статусу та порядку формування служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.

Водночас Верховною Радою доручено Комітету з питань правової політики доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням пропозицій і поправок суб'єктів права законодавчої ініціативи, пропозицій, висловлених у висновку Комітету Верховної Ради України з питань правової політики від 26 липня 2023 року відповідно до частини першої статті 116 Регламенту ВР, та внести його на розгляд Парламенту у другому читанні.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді, за посиланням.

Читайте також: Верховний Суд вказав, що добровільне зазначення електронної адреси учасником справи породжує презумпцію обізнаності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини