Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Закон про обов'язок реєстрації електронних кабінетів для участі в судових процесах набув чинності

21 липня набув чинності Закон № 3200-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами»

Детальніше

2. 21 липня набув чинності Закон, який запроваджує зміни щодо функціонування установ виконання покарань в умовах воєнного стану

Закон набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Детальніше

3. Військовослужбовці, які не мають вищої освіти, можуть отримати молодше офіцерське звання: Закон набув чинності

21 липня набув чинності Закон № 2978-IX "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період"

Детальніше

LIGA360 - ІТ-платформа для сучасних нотаріусів. Отримайте доступ до законодавства, правових сервісів, інструментів ідентифікації клієнтів. Спробуйте новинку першими.

4. Набув чинності Закон щодо вдосконалення питання виконання військового обов'язку та проходження військової служби
21 липня набув чинності Закон № 2995-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби»

Детальніше

5. Розширено підстави звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану: Закон набув чинності

21 липня набув чинності Закон № 3096-IX "Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану"

Детальніше

6. Європейський суд з прав людини оголосив рішення у справі «росія проти України»

18 липня 2023 року Європейський суд з прав людини оголосив рішення у справі «росія проти України» (№ 36958/21), відмовивши у задоволенні позовних вимог рф у повному обсязі

Детальніше

Де шукати інформацію адвокату з кримінального права? LIGA360 містить понад 16 млн. рішень українських судів у кримінальних справах, судові прецеденти, аналітику й законодавство. А інноваційні АІ-можливості системи допоможуть миттєво спронгозувати результати вашої справи й виконати legal research. Більше переваг за посиланням. 

7. Цифровізація роботи ОСББ: Рада ухвалила Закон

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №7029

Детальніше

8. Ухвалено зміни щодо застосування процедур банкрутства в період дії воєнного стану

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо застосування процедур банкрутства у період дії воєнного стану» 

Детальніше

9. Верховний Суд роз'яснив, чи може захисник брати участь у засіданні за допомогою телефонного зв'язку

Про це йдеться в постанові колегії суддів Першої судової палати ККС ВС від 13 червня 2023 року у справі № 225/127/17

Детальніше

10. Захист речових прав на нерухоме майно, що належать дітям та підопічним особам: Рада ухвалила Закон

14 липня 2023 року Верховна Рада прийняла в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту права власності та інших речових прав на нерухоме майно, що належать дітям та підопічним особам (реєстр. №5229)

Детальніше

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини