Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон щодо вдосконалення питання виконання військового обов’язку та проходження військової служби

Реклама

Сьогодні, 21 липня набув чинності Закон № 2995-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби».

Прес-служба Міністерства оборони повідомила, що серед іншого, тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас.

Зазначається, що зміни зумовлені:

  • необхідністю приведення положень у відповідність зі Статутами Збройних Сил України, Законами України «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту»;

  • потребою розділити положення Закону на мирний час та особливий період - поза та в межах періодів проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни за результатами проведеного в державі правового режиму воєнного стану.

Детальніше ро документ ми писали тут.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Набув чинності Закон про обов'язок реєстрації електронних кабінетів для участі в судових процесах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини