Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Тандира від здійснення правосуддя до 25 липня 2023 року

Реклама

2 червня 2023 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Таке рішення прийнято за результатом розгляду клопотання заступника Генерального прокурора, інформує пресслужба ВРП.

Вища рада правосуддя не встановила обставини, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Зазначається, що Тандир О. В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого, що передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до десяти років.

ВРП зазначає, що положення Закону «Про судоустрій і статус суддів» та Кодексу суддівської етики визначають, що авторитет судової влади має вселяти суспільству довіру до здійснення правосуддя. Суддя повинен бути прикладом неухильного додержання вимог закону і принципу верховенства права, присяги судді, а також дотримання високих стандартів поведінки з метою зміцнення довіри громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду.

Відповідно до ст. 219 Кримінального процесуального кодексу досудове розслідування повинно бути закінчено протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину. Оскільки судді повідомлено про підозру 26 травня 2023 року, Вища рада правосуддя до 25 липня 2023 року відсторонила Тандира О. В. від здійснення правосуддя.

ВРП нагадала, що 27 травня 2023 року надала згоду на утримання під вартою судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира.

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

А Ви впевнені у фінансовій стабільності Вашого партнера?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини