Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують внести зщміни до ГПК та ЦПК щодо уніфікації процесів

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9306 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України та Цивільного процесуального кодексу України щодо уніфікації процесів".

В пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що пропонується уніфікувати норми цивільного та господарського судочинства з наступних питань:

- впровадження в цивільному процесі стандарту доказування "більшої вірогідності";

- забезпечення можливості в цивільному процесі витребовувати судом групу однотипних доказів (без зазначення індивідуальних ознак кожного документа, що витребовується);

- надання права господарському суду залишати позов без розгляду у випадку лише повторної неявки позивача.

Зокрема, статтю 80 ЦПК пропонується викласти в такій редакції: «Стаття 80. Вірогідність доказів 1. Наявність обставини, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування. 2. Питання про вірогідність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання».

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Адвоката неможливо позбавити свідоцтва через психічну хворобу: РАУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини