Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС застосував запобіжний захід до адвоката, підозрюваного у справі за участю ексголови Верховного Суду

Реклама

18 травня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до адвоката, підозрюваного у справі за участю ексголови Верховного Суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила прес-служба ВАС.

Зазначається, що підозрюваний може бути звільнений з-під варти у разі внесення на рахунок Вищого антикорупційного суду застави у розмірі 80 млн грн.

Строк дії запобіжного заходу - 60 діб з дня його фактичного затримання, тобто до 13 липня 2023 року.

У разі внесення застави, на адвоката покладатимуться процесуальні обов'язки:

- прибувати за вимогою до слідчого, (детектива, прокурора, суду);
- не відлучатися за межі території України без дозволу детектива, слідчого, суду;
- повідомляти детектива, слідчого про зміну свого місця проживання та роботи;
- утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;
- здати на зберігання до відповідного органу свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну;
- носити електронний засіб контролю.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС (детальніше). 16 травня Пленум Верховного Суду достроково припинив повноваження Голови ВС Всеволода Князєва внаслідок висловлення йому недовіри (детальніше).

Також читайте: Голові Верховного Суду та адвокату повідомлено про підозру

Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Всеволода Князєва

Чому адвокати у кримінальних справах обирають LIGA360? Це рішення, що містить все українське законодавство й судову практику (доступно для користувачів LIGA360) й аналізує їх на основі штучного інтелекту. Таким чином, адвокати вмить можуть знайти найкращі аргументи для кожного кейсу і вибудувати ефективну стратегію. Замовте LIGA360: Адвокат НААУ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини